Ollaan kuten Teuvo

Ja nyt en puhu hakkaraisista tai lomaneista, vaan Tegevistä, Teuvo-hevosestani. Havahduin siihen, että meillä olisi Teuvon elämänasenteesta ja periaatteista paljon opittavaa. Sallinette, että kerron hieman Teuvosta.

Teuvo on rento tyyppi. Se ei käytä ylimääräistä energiaa säätämiseen, vaan syö ja torkkuu aina kun mahdollista. Se syö kaikkea, paitsi homeista heinää, hassunmakuisia heppanameja ja ulkomaisia omenoita. Teuvo tykkää myös mansikkasiideristä. Töitä se tekee mukisematta ja hyvällä moraalilla, mutta ei kuitenkaan mitään ylimääräistä. Koska miksi pitäisi? Metsässä siitä on mukava samoilla, joskus vähän polun ulkopuolellakin. Siellä rentoutuu ja virkistyy. Joskus Teuvo oikein tosissaan innostuu, ja silloin se innostuu täysillä, vetää joskus jopa vähän överiksi. Mutta aika harvoin kuitenkin, eikä niin että siitä koituisi kenellekään mitään vahinkoa. No, ehkä kerran yhdelle tarhan aidalle.

Teuvo tykkää muista hevosista, etenkin ruunista. Tammoja se ei oikein ymmärrä, ihme vinkujadiivoja. Pasi on Teuvon paras ystävä. Kun ne ensimmäistä kertaa laitettiin kentälle tutustumaan toisiinsa, ne nuuhkivat vähän, piehtaroivat yksissä tuumin ja aloittivat riimuleikit. Mitäpä sitä sen kummempaa keuhkoamaan, kun toinen on todettu hyväksi tyypiksi. Joskus Teuvolle ja Pasille tulee riitaa ja sitten murjotetaan ilta, mutta seuraavana päivänä voidaan taas syödä samasta heinäkasasta, koska vaikka se toinen onkin joskus rasittava, se on kuitenkin ystävä.

Muihin hevosiin Teuvo tutustuu aina mielellään, nuuhkii innostuneena eikä koskaan vingu tai nosta etujalkaa ensimmäisenä. Jos joku tamma kiroilee sille aidan takaa kun syöjätär, tai yrittää vähän potkaista maastossa, Teuvo ei välitä. Ehkä se ei edes tajua, että jollain oli joku negaatio päällä. Teuvo pärjää myös yksin, silloin kun muita on maisemissa. Sille on ok, että muut hevoset laiduntavat jossain kauempana, tai että maastossa letka loittonee. Kunhan muut eivät häviä näkyvistä, sitten tulee vähän hätä. Iholla ei tarvitse koko ajan olla, kun tietää, että kaverit ovat pienen kirmaamisen päässä.

Teuvo ei haasta riitaa. Jos Teuvo haluaa syödä ja Pasi haluaa leikkiä, sitten leikitään ja yritetään syödä vähän kaikissa mahdollisissa väleissä. Teuvo sietää paljon härkkimistä ja häsäämistä muilta, mutta jos siltä menee hermo, se poistuu paikalta. Jos toinen vaan tulee iholle ja Teuvoa ei just nyt yhtään kiinnosta, se mulkoilee ja sanoo nätisti että meetkö jooko muualle. Jos sekään ei auta ja tilanteesta ei pääse pois, sitten se hermostuu ja kertoo mielipiteensä niin napakasti, että kaveri ihan todella tajuaa. Tässä voi toiseen vähän sattua, mutta Teuvo ei jää riitelemään, vaan häipyy paikalta jos toinen antaa asian olla.

Teuvo on aika hyvä tyyppi.

Näillä mietteillä elämässä eteenpäin, Emmi ja Teuvo

Artikkelikuvassa Teuvo ja Pasi. Tunnin olivat erossa niin piti heti ottaa menetetty yhteinen aika takaisin.

Teuvo lepuuttaa päätä

Mitä tuijotat? Mä lepuutan mun päätä ja Pasin satula on just sopiva tuki.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s